PERSONAL TRAINER

Antrenamentul cu antrenor personal nu se compară cu nici un antrenament efectuat individual. Ai parte de un partener de antrenament a cărui unică misiune este să te motiveze în atingerea obiectivelor dorite. Antrenorul personal îți este util atât atunci când obiectivul propus este scăderea în greutate, cât și atunci când dorești creșterea masei musculare sau remodelarea corporală.

Un personal trainer (antrenor personal) este o persoană calificată să antreneze alte persoane, având ca scop atingerea unui anumit nivel al condiției fizice.

Antrenorul personal al sălii Studio Ina nu doar arată clientelor cum să lucreze cu aparatele în sala de fitness, ci are, de asemenea, competenţele şi experienţa necesare pentru a le ajuta să ajungă la un anumit nivel al condiției fizice, cel adecvat pentru corpul lor.

Fie că mergeți pentru prima oară la o sală de sport, fie că sunteți o clientă experimentată, există multe beneficii în utilizarea unui antrenor personal. Acesta va începe prin examinarea stilului de viaţă, după care va trebui să răspundeți la întrebările unui chestionar. Antrenorul personal va dori să ştie ce fel de dieta aveți şi cât de regulat faceți exerciții fizice, precum și așteptările dumneavoastră în urma programului. În cazul în care ați avut anumite probleme cardiace, respiratorii, cu spatele, la membre sau în cazul în care ați suferit anumite operații, va trebui să specificați acest lucru. Chestionarul va conține și întrebări precum: ce greutate aveți?, ce înălțime aveți?, care este numărul de kilograme la care doriți să ajungeți?, de câte ori pe săptămână intenționați să frecventați sala?, pe ce grupă de mușchi doriți să vă concentrați?, etc.

Cu răspunsurile la aceste întrebări, antrenorul personal va elabora un program de fitness specific pentru fiecare persoană în parte. Va optimiza antrenamente care să corespundă în mod specific condiției fizice actuale ale clientei. Prin creşterea treptată a acestor programe de antrenament de-a lungul timpului, se vor vedea și simți rezultatele la nivelul întregului corp. În funcție de obiectivul propus, instructorul îți va indica tipul de aparat, numărul de serii și numărul de repetări pe care trebuie să le execuți.

Una dintre cele mai mari probleme cu privire la programele de fitness este voința. Clientele pot fi entuziasmate în primele câteva săptămâni, după care pot ajunge să se plictisească de program. Un bun antrenor personal ar trebui să fie capabil să încurajeze clientele și ar trebui să sublinieze beneficiile care pot fi obţinute prin fitness şi încrederea în sine.

Sala de fitness Studio Ina vă pune la dispoziție un astfel de antrenor personal, cu ajutorul căruia veți ajunge să vă atingeți scopurile și să aveți un stil de viață echilibrat.

Un alt beneficiu al utilizării unui antrenor personal este siguranţa pe care acesta o oferă. Un antrenor personal va dezvolta programul de fitness cel mai sigur pentru fiecare client. Deseori, clientele ajung la sala de fitness şi încep să facă exerciții mai presus de capacităţile lor. Acest lucru poate provoca mai mult rău decat bine. Antrenorul le va arăta clientelor cum să se antreneze în modul cel mai eficient şi cum să reducă la minimum prejudiciile.

Fiecare sală de fitness din Oradea trebuie să pună la dispoziția clienților un antrenor personal, pentru ca fiecare client să aibă posibilitatea de a apela la ajutorul acestuia, atunci când consideră că au nevoie de lucrul acesta.