PILATES

Metoda Pilates este un sistem complet de exerciții fizice prin care se lucrează corpul în întregime, de la musculatura cea mai profundă până la cea periferică, exerciții în  care intervin atât mintea, cât și corpul și respirația.

Obiectivul constă în obținerea unui echilibru muscular, fortificând mușchii  slăbiți și relaxând mușchii contractați. Acest lucru contribuie la creșterea echilibrului, a forței și a flexibilității corpului, protejând articulațiile și spatele.

Joseph Hubertus Pilates a dezvoltat un sistem pe care el l-a numit “Arta Autocontrolului”, și care mai târziu avea să poarte numele de metoda Pilates,

Este o activitate la sol, fără nici un fel de aparat, completată cu exerciții pe o serie de dispozitive cu arcuri și scripeți, care definitivează metoda.

“Arta Autocontrolului” constă în controlul corpului în totalitatea sa, dar și în controlul minții și al respirației, obținând astfel o concentrare și precizie maxime. De asemenea, există exerciții care necesită echilibru și stabilitate, de la centrul corpului.

În zilele noastre, exercițiile sunt extinse, folosindu-se elemente precum mingi, benzi elastice de cauciuc, extensoare și chiar greutăți.

“ În zece sesiuni veți remarca diferența, în douăzeci veți vedea diferența, iar în treizeci de sesiuni  corpul vostru se va fi transformat în întregime.”                

                                                                                  J. H. Pilates

Pentru ca metoda să dea rezultate, trebuie să fie realizată în mod eficient, cu perseverență practicând exercițiile în mod gradat, începând cu cele de bază sau de inițiere. Sala de sport Studio Ina vă oferă posibilitatea de a practica aceste exerciții în cadrul ședințelor de Pilates, existând atât ședințe pentru începători, cât și pentru avansați. Datorită diversității orelor, fiecare persoană poate alege participarea la ore în funcție de condiția fizică și de dorințele și preferințele fiecăreia.

Este o metodă valabilă pentru cei care se apucă pentru prima dată de o activitate fizică, dar și pentru cei care caută perfecționarea mișcărilor (sportivi de înalt nivel, artiștii de scenă sau alți profesioniști).

De asemenea, este indicată și recomandată pentru toate persoanele care suferă în mod obișnuit de probleme ale spatelui, sau de vreo leziune musculară, și care caută o activitate cu efect de prevenire și, în același timp, de refacere.

Cu toate că, evident, fiecare instructor poate să utilizeze un stil pedagogic diferit, fundamentele sistemului sunt în toate cazurile aceleași: ținuta corectă, controlul muscular, respirația, cunoașterea “centrului corpului”, concentrarea, precizia și relaxarea.

“Câteva mișcări bine gândite, realizate într-o manieră adecvată, într-o secvență echilibrată de exerciții, echivalează cu ore întregi de gimnastică dezordonată sau de contorsionări forțate.”

                                                                                                          J. H. Pilates

Metoda pune accent pe calitatea mișcărilor și pe forma lor controlată, transformă dramatic felul în care arată, se simte și acționează corpul tău. Îți construiește forța, un corp tonifiat cu abdomen plat și coapse zvelte.

Aceste exerciții îți oxigenează mușchii și cresc flexibilitatea corpului. Prin exercițiile destinate zonei abdominale se urmărește dezvoltarea musculaturii și îmbunătățirea circulației sangvine și a musculaturii interne a zonei pelviene.

La nivel fizic, metoda Pilates contribuie și la alte lucruri cum ar fi:

  • Îmbunătățește sănătatea articulațiilor
  • Corectează și rectifică poziția spatelui, prin reducerea durerilor cauzate de poziția defectuoasă la birou
  • Îmbunătățește echilibrul, coordonarea și circulația
  • Energizează organismul
  • Metodă foarte bună de relaxare
  • Modelează corpul

Fiind una dintre puținele săli din Oradea unde ședințele de Pilates se practică în mod diversificat, vă invităm să participați la aceste ore și să aflați stilul de Pilates care se adaptează necesităților și gusturilor dumneavoastră!