ZUMBA

Nu ai cum să nu te îndrăgostești de Zumba! Mai mult, odată înscrisă la un curs, Zumba va deveni hobby-ul tău numărul unu. Pentru că Zumba înseamnă muzică ritmată, veselie, dans nebun într-o atmosferă explozivă.

Zumba, cuvânt care în argoul columbian înseamnă “repede”, a apărut tocmai pentru acei oameni care vor să se și distreze atunci când transpiră. Abdomenele sunt plictisitoare, s-o recunoaștem. Bicicleta la fel. Însă ce-ai zice să îți definești corpul în timp ce ai sentimentul că ești la o petrecere? Zumba folosește ca fundal sonor ritmuri latine (caliente!) – samba, rumba, salsa, merengue, flamenco, reggaeton, chachacha, belly dance, bhangra, hip hop, soca  – numai bune pentru alternanța mișcărilor rapide cu cele încete.

Pentru că include o serie largă de mișcări simple dar extrem de eficiente, Zumba lucrează foarte multe grupe musculare, fiind ideală pentru tonifierea și sculptarea corpului. Pe de altă parte, pentru că este o activitate cardio, ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Într-o oră de Zumba poți arde până la 1000 de calorii. Arzi calorii, îți tonifici musculatura și te binedispui!

Mișcările sunt extrem de variate. Nu trebuie să fii dansator profesionist sau să ai aptitudini coregrafice. Zumba oferă o mare libertate căci exigențele tehnice nu sunt mari. Ideea este să te miști așa cum te simți tu bine, confortabil cu tine. Tempourile sunt diferite și nu veți avea timp să vă plictisiți. Cei care practică se declară dependenți!

Coregrafiile nu reprezintă o misiune imposibilă, nici măcar o misiune dificilă, așa cum poate părea în cele câteva secunde de privit pe geam sau la prima oră. Acele combinații extravagante de pași, de mișcări cu brațele, de întoarceri, sărituri, rotiri, etc. sunt doar elemente simple îmbinate între ele în așa fel încât să se înscrie într-o linie de mișcare cursivă, plăcută, în ton cu muzica. Pot părea înspăimântătoare atunci când muzica este rapidă și secvențele se succed scurt, într-un tempo rapid, însă privite individual, elementele nu sunt dificile deloc.

Coregrafia doar urmează melodia, iar în funcție de aceasta, pot exista 3, 4 sau 5 construcții coregrafice care se repetă pe diferite secvențe ale melodiei. Oricine participă la o oră de zumba își dă seama că mișcările pe care le-a făcut pe refrenul unei melodii, acestea se vor repeta de fiecare dată când apare acel refren în melodia respectivă. Este un cod logic pe care creierul trebuie să îl descifreze și necesită timp pentru aceasta, însă în momentul în care codul respectiv este descifrat, se formează un reflex care apare la fiecare oră. Reflexele fiind formate, în continuare este nevoie doar de repetiție pentru a deveni dependenți de Zumba!

Vino la sala Studio Ina din Oradea să participi la orele de Zumba și să realizezi ce înseamnă să faci sport distrându-te pe pași de dans. Participă, de asemenea, și la petrecerile organizate cu ocazia diverselor evenimente și ai ocazia să te înscrii la concursurile noastre!

Participă alături de noi și simte-te ca o vedetă, o dansatoare înnăscută!